Beeldbellen en uw Privacy

Door de maatregelen rondom het coronavirus houden wij vaker consulten op afstand. Het is voor ons niet verplicht dit te doen; immers, wij kunnen tijdens onze consulten prima 1,5m afstand van elkaar houden. Toch zijn er cliënten die nu liever niet in de praktijk komen. Met hen kunnen wij via beeldbellen werken.

Vanuit de beroepsvereniging is ons aangegeven dat de gangbare apps voor beeldbellen de privacy van onze cliënten onvoldoende waarborgen. Daarbij zijn de programma's , zoals Skype, Google Hangouts, Whats-app of Microsoft Teams expliciet verboden. Meer informatie over beeldbellen en privacy/AVG vindt u hier.

Wij hebben daarom onderzoek gedaan naar een app die voor onze praktijk geschikt is en zijn uitgekomen bij Jami.

Jami is voor onszelf en onze cliënten gratis te gebruiken. Het is open source, heeft end-to-end versleuteling, gebruikt voor het beeldbellen geen centrale opslag en verzamelt geen gegevens over het gebruik.

Om het te kunnen gebruiken is het wel noodzakelijk het te installeren op uw computer of telefoon en (lokaal) een account aan te maken waarmee u vindbaar bent.

Instructies

U kunt jami downloaden via https://jami.net. Nadat u het gedownload heeft installeert u het op uw computer (of telefoon of tablet) en start u het programma, waarna u een account kunt aanmaken.

U kunt vervolgens een verzoek doen aan ons om ons aan uw contacten toevoegen. Wij zijn vindbaar onder de volgende accounts:

  • Liesbeth: liesbeth_kruyswijk
  • Hans: hans_dijkema

Zie ook onze praktijk-informatie pagina.

Veilige apps voor beeldbellen