Onze mails in je spambox, hoe voorkom je dat?


E-mailservices classificeren berichten automatisch als "spam" als ze er spamachtig uitzien. En over het algemeen doen ze het behoorlijk goed. Maar die filters zijn niet perfect. Vooral microsoft heeft er een handje van om berichten geruisloos de spam-box in te laten verdwijnen, ook al voldoen ze aan alle voorwaarden om geen spam te zijn.

Tips

Hier zijn enkele tips voor de meest populaire e-mailservices. Eén tip zou moeten werken met vrijwel elke services die er zijn.

Om ervoor te zorgen dat e-mails van een specifieke afzender niet naar spam worden gestuurd, voegt u het e-mailadres van die afzender toe aan uw contacten of adresboek. Als je ze als contact hebt, zullen de meeste e-maildiensten weten dat je berichten van ze wilt ontvangen en ze niet markeren als spam.

Hoe doe je dat? Dat kun je hieronder lezen. Er volgen nu tips om berichten als legitiem te markeren in Gmail, Outlook en Yahoo.

GMail

Je kunt email die in de spam terechtgekomen is als 'geen spam' markeren. Dat werkt in het algemeen best goed.


Daarna kun je het beste ons toevoegen aan je contacten. Dan komen we daarna niet meer in je spambox terecht.

Outlook

Gebruik je outlook als programma, dan kun je afzenders die in de spam zijn terechtgekomen heel eenvoudig markeren als veilig. Zie onderstaand plaatje.

Je kunt kiezen voor afzender nooit blokkeren of, in ons geval nog beter, Domein van de afzender nooit blokkeren.

Outlook.com

Heb je je mail bij microsoft staan bij outlook.com (of hotmail.com), dan heb je helemaal kans dat onze email in de 'Junk' terechtkomt, kijk maar naar onderstaand mailtje:

Daar kun je hetzelfde bereiken door het volgende te doen:

Volg de stappen 1, 2 en 3 met je muis. Klik op de drie puntjes, kies voor 'Add to Safe senders' of de nederlandse variant ervan, en markeer het bericht vervolgens als 'not junk'. Vanaf dat moment komen onze mailtjes gewoon aan in je inbox.

Yahoo

En dan nog Yahoo, ook een veel gebruikte email service. Komt het bericht daar in je spam terecht, dan moet je hem daar eerst uithalen:

Vervolgens voeg je de afzender toe aan je contacten:

En vanaf dat moment komen onze mails ook aan bij je Yahoo mail!